dijous, 22 de setembre del 2022

Ciència i Humanitats. -- Neurociències. -- Apunts

 Aquesta pàgina enllaça i es complementa amb l’anterior del dia 18 setembre.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< 

David Jou. – Del caos a l'èxtàsi. – (L’univers poètic de David Jou. Realització teatral, Francesc Bravo, Jordi Coromina. Ciència, dansa, teatre). 21-25 setembre 2022.

https://teatregaudibarcelona.com/calendari/del-caos-a-lextasi/

Donem la mateixa información que el Teatre Gaudí del projecte.

“Sinopsi. -- Construir ponts entre la ciència i les humanitats, entre la tecnologia i les arts, entre el coneixement i l’espiritualitat, entre l’individualisme i la consciència planetària, és una de les tasques culturals del nostre temps. Aquest espectacle hi contribueix amb una reflexió artística sobre les diverses vies de coneixement: mítica, religiosa, científica, artística. El caos que ens expliquen els mites grecs entronca amb la creació que hi ha als escrits sagrats i que parlen d’un cosmos que la raó vol acabar desxifrant amb l’ús de la ciència, però que només podem expressar amb l’art.”

“Fitxa artística. Direcció escènica: JORDI COROMINA I FRANCESC BRAVO Coreografia i guió musical: FRANCESC BRAVO Dramatúrgia: MÒNICA PAGÈS I JORDI COROMINA Videocreació: XAVIER PÉREZ DÍAZ Vestuari: NÚRIA TRESSERRAS Il·luminació: JOAN MIQUEL PUIG”.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< 

Informacions i ressenyes.

Toni Ayala. -- Todos tenemos luz dentro de nosotros. – La Vaguardia 18 – 02 --2022.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< 

Toni Ayala. -- El universo poético de David Jou cobra vida. – La Vanguardia 21 – 09 -- 2022.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< 

Centenari Gilbert Durand. Chambéry 2021. -- Centenaire Gilbert Durand. (1921-2021). -- COLLOQUE INTERNATIONAL POUR LE CENTENAIRE DE GILBERT DURAND. -- GILBERT DURAND, L’IMAGINAIRE ET LES NEUROSCIENCES,  les 10 – 11 et 12 mai 2021. -- Université de Savoie Mont-Blanc

https://amisgilbertdurand.com/gilbert-durand-limaginaire-et-les-neurosciences/

........................Actes de Chambèry 2021........................I

Imaginaires et neurosciences: héritage et actualisations de l'oeuvre de  Gilbert Durand ; Jean Jacques Wunenburger. -- Paris : Les Éditions Hermann, à paraître le 28  septembre 2022.

https://www.editions-hermann.fr/livre/imaginaire-et-neurosciences-jean-jacques-wunenburger

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< 

ACTUALITZACIÓ DE L'OBRA DE GILBERT DURAND. -- Neurociències.

L’Association des Amis de Gilbert Durand ha publicat aquests vídeos sobre el congrés de Chambéry 2021. Una fita científica que cal agrair moltíssim. No cal dir que desitgem que els durandians i investigadors de l’ Imaginari col·laborin i es facin socis dels AAGD, per a una bona qualitat de les recerques universals.

Gràcies a tot l' equip i també a l' equip dels CRI2i de Cluj, Romania.-- Aquest enllaç conté informacions i videos de Chambery 2021.

https://amisgilbertdurand.com/imaginaire-et-neurosciences-heritages-et-actualisations-de-loeuvre-de-gilbert-durand/

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada