diumenge, 31 de gener del 2016

Simone Vierne

   A primers d'aquest mes de gener va morir la professora Simone Vierne de la Universitat de Grenoble-3.
   Ja n'hem parlat en aquest bloc diverses vegades.
   La seva mort és una gran pèrdua per a les Lletres franceses i els estudis de recerca de l'Imaginari. Bona part del seus èxits acadèmics es deuen a la seva extraordinària personalitat humana. Era una dona afable, receptiva que captivava a la vegada per la passió que posava en les seves explicacions i projectes docents. Va obrir les portes de Grenoble als investigadors i estudiants, moltes  vegades acompanyades d' una excel·lent gestió administrativa i de suport per resoldre problemes d'allotjament i de la vida quotidiana als universitaris estrangers.
   Cito aquest darrer aspecte perquè és en bona part  gràcies a la seva ajuda que vam poder gaudir de quatre col·loquis organitZats pel CRI de Grenoble durant els anys vuitanta. Ella va assistir a Barcelona amb Gilbert Durand, l'any 1985 a la Universitat de Barcelona al col·loqui internacional "Els valors heuristics de la figura mítica d'Hermes".
  Després, l' any 1990 va assistir a Sevilla a un col·loqui internacional organitZat per un grup de recerca de la Universitat.
   Ens agradaria que aquesta informació es publiqués amb data del mes de gener. Per això, presentem només una part de la informació que tenim.
  
   Nosaltres, és gràcies al professor Alain Verjat que coneixem Simone Vierne. Ell la va conèixer el 1978 a Cerisy-la--Salle, en un col·loqui sobre Jules Verne. Des d'aleshores i fins a la mort de Gilbert Durand, aquest professor fou delegat pel CRI de Grenoble par difondre les recerques durandianes a l'Estat Espanyol.

   Alain Verjat, ha escrit recordant a Simone Vierne:

De Barcelone qu'elle avait tant aimé, à Grenoble où elle nous accueillait à son "Pinet", l'imaginaire nous avait réuni maintes fois dans l'ombre du cher maître, Gilbert Durand. Sa bonté et sa générosité, son sens de l'amitié et ses grandes qualités de coeur nous la font regretter très profondément. Puisse sa famille trouver ici le témoignage de la tristesse de qui l'avait connu dès 1978 autour de Jules Verne, et qui n'avait cessé, depuis, de cultiver avec elle les terres disputées de l'imaginaire. Puisse-t-elle trouver la paix et la lumière dont sa vie tout entière lui a ouvert les portes.

.........................................
 
 Chao-Ying Durand-Sun ha escrit el recordatori a l'Association des Amis de Gilbert Durand, que podeu consultar:

http://amisgilbertdurand.com/hommage-a-simone-vierne/    

  Hommage à Simone Vierne en quelques lignes ...........

.....................................


   Tornarem a parlar d'ella.

Cal citar però encara aquesta pàgina d'una nauta japonesa:

Blog de Haruko Nishio

http://blog.goo.ne.jp/csophie2005/e/129c1251d3ccdb1b25d565e71365c8d8

http://blog.goo.ne.jp/csophie2005/e/129c1251d3ccdb1b25d565e71365c8d8

Simone Vierne
1. Simone Vierne

1 comentari:

  1. Forma part del nostre patrimoni humà conèixer persones com la professora Simone Vierne, tu i l'Alain heu tingut aquesta sort.

    ResponElimina