dimarts, 10 de desembre del 2013

Gilbert Durand


Objectiu.
Citar Gilbert Durand avui, és fer referència a la recerca de l' Imaginari, la Ciència, les Humanitats, totes les cultures del món, i a tot l' Univers. Les dimensions del seu pensament, recerques, obres, i les dels seus deixebles són extraordinàries. És per això que les anirem estudiant poc a poc.

Així proposem:      
-en primer lloc, conèixer la metodologia durandiana i els millors treballs de recerca possibles de les universitats catalanes, investigadors aïllats i d' arreu del món elaborats en aquesta línia.
-en segon lloc, anar coneixent treballs de recerca de la  cultura catalana i d' arreu del món, que realitzats sota el signe de la pròpia creació i lliurement tenen coincidències durandianes  i valors importants en el camp de les Humanitats i de la Ciència de l' Home.
-en tercer lloc, ens proposem facilitar informació selectiva sobre Gilbert Durand i la seva obra amb les eines habituals de les biblioteques, xarxa social i recursos informàtics.


Fa pocs dies la seva família, els deixebles i amics de Gilbert Durand van recordar la seva figura i la seva obra en el primer aniversari de la seva mort. Creiem útil transcriure uns enllaços escrits poc després de la seva desaparició, així com l' associació nascuda per a recordar-lo. L' adreça d' amics de Gilbert Durand suposa uns  10/15 euros l' any. -- El President és el prof. Jean-Jacques Wunenburger.
 
 Association des Amis de Gilbert Durand
Château de Novéry
74150 Moye
France
 


Comencem amb el de Sadurní Girona, professor de francès traspassat el maig del 2013 que explica com Gilbert Durand va formar part del món acadèmic de la Universitat de Barcelona gràcies al professor Alain Verjat Massmann, delegat per Simone Vierne i corresponsal de la Université de Grenoble III per difondre la metodologia de l' exploració de l' Imaginari a l' Estat Espanyol.
.........................................................................
Blog sobre Gilbert Durand
Date: Thu, 13 Dec 2012 10:43:25 +0100
Subject: Post sobre Gilbert . Durand-----en formació---
..........................................................................................................................................
El 22 de desembre de 2012, el professor Luis Garagalza de la Universidad del Pais Vasco, deixeble del professor Andrés Ortíz-Osés de la mateixa universitat, va publicar al blog d' aquest darrer i a El Pais, el text d' aquest enllaç:


http://cultura.elpais.com/cultura/2012/12/22/actualidad/1356208475_567854.html  
   Gilbert Durand, filósofo del simbolismo.-- Inspiró sus reflexiones en campos como la mitología o la poesia.
.........................................................................................................................................
El passat 4 de desembre 2013 la poetessa i escriptora Teresa Costa Gramunt va recordar Gilbert Durand a la premsa local de EixDiari:

http://www.eixdiari.cat/opinio/doc/45478/gilbert-durand-in-memoriam.html

 ........................................................................................................................................
L' enllaç de Wikipedia és el següent:

http://es.wikipedia.org/wiki/Gilbert_Durand
..........................................................................................................................................

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada