divendres, 13 de desembre del 2013

Antropologia: Joan Prat Caròs

Dins de la recerca pluridisciplinària, l'antropologia ocupa un lloc important. Així, són una font bàsica d'informació els Departaments d'Antropologia de les Universitats. Igualment, els instituts especialitzats, les diverses institucions, centres de cultura popular, centres excursionistes...

Donem enllaços referents a l' obra del professor Joan Prat Caròs, perquè el considerem un enllaç generacional amb les grans figures que van promoure i renovar l'antropologia catalana i el folklore català al llarg dels segles XIX i XX.

http://antropologia.urv.es/dafits-urv/index.php/es/joanprat/51/119-cvcompletjoanprat.html    
 

Joan Prat i Caròs (extret del seu CV citat)

Joan Prat i Caròs (Celrà, Girona, 1947) és doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona, catedràtic d'Antropologia Social a la Universitat Rovira i Virgili, on exerceix la docència des de fa més de trenta anys, i membre fundador de l'Institut Català d'Antropologia. L'any 2003 li fou atorgada la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic. És autor d'una vintena de llibres, entre els quals cal destacar Les festes populars (1979, amb Jesús Contreras), La mitologia i la seva interpretació (1984), El estigma del extraño. Un ensayo antropológico sobre sectas religiosas (1997) i Los sentidos de la vida. La construcción del sujeto, modelos del yo e identidad (2007). Dirigeix la col·lecció Temes d'Etnologia de Catalunya del CPCPTC, de la Generalitat de Catalunya. Des del 2009 és Professor Emèrit de la URV. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada