dijous, 6 d’octubre del 2016

Gilbert Durand -- Apunts -- 5

   Fa uns dies, l'Association des Amis de Gilbert Durand comunicava aquesta gran noticia:

Nouvelle édition des Structures anthropologiques de l’imaginaire de Gilbert Durand



"La nouvelle édition des “Structures anthropologiques de l’imaginaire” de Gilbert Durand avait été annoncée lors de l’assemblée générale de 2015… Nous avons le plaisir de vous informer que sa sortie est prévue pour le 19 octobre chez Dunod. ...


Vous découvrirez la première et la quatrième de couverture de cette douzième édition, dont la préface rédigée par le président de l' AAGD, Jean Jacques Wunenburger, situe l'ouvrage fondateur dans une perspective historique et dynamique éclairant sa portée heuristique dans le demi-siècle écoulé et pour l'avenir."

......................................
   No cal dir que la flama dels estudis durandians es manté arreu del món.


   Una de les fonts d'informació que hem trobat aquests dies és la de les Tesis doctorals en línea, publicades a la xarxa de les Universitats españoles. Hem fet una primera recerca, només per "Durand Gilbert" i hem trobat els segúents enllaços. Suposem que en aquest immens món de les tesis es pot trobar molt material per a l'estudi de l'imaginari.

L'enllaç principal és: TDR (Tesis Doctorales en Red).
http://www.tesisenred.net/    

Hem trobat Gilbert Durand citat als segúents enllaços:


Universidad de Salamanca. -- Freyre, Francisca Suassuna de Mello. -- De lirios a los delirios: dos culturas y el arte de una enfermedad delirante.
http://www.tdx.cat/handle/10803/80284

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Humanitats. -- Ardanuy López, Jordi. -- La Búsqueda de lo sagrado en la poesía de Ángel Crespo. 
http://www.tdx.cat/handle/10803/7428 


Universidad Complutense de Madrid. -- Pialorsi, Massimilla. -- Juegos metaliterarios e imaginación en la obra de Álvaro Cunqueiro.
http://www.tdx.cat/handle/10803/355706 
    

Universitat de Barcelona. Departament d'Història de la Filosofia, Estètica i Filosofia de la Cultura. --Martínez Villarroya, Javier. -- Las Estructuras Antropológicas del Imaginario Orfico. El Cetro, La Crátera y el Niño. 
http://www.tdx.cat/handle/10803/2043  
   
     
Universidad de las Palmas de Gran Canaria. -- González Morales, Belén. -- Las estructuras antropológicas de lo imaginario en "Las Rosas de Hércules", de Tomás Morales.
http://www.tdx.cat/handle/10803/386169 



    Universidad Complutense de Madrid. -- Mahmoud Aly Meky, Mariam. -- El Conde Don Julián evolución de un mito.
http://www.tdx.cat/handle/10803/75156    


Universidad Complutense de Madrid. -- Poblete Alday, Patricia.-- El balido de la oveja negra la obra de Roberto Bolaño en el marco de la Nueva Narrativa Chilena.
http://www.tdx.cat/handle/10803/75481   


  
 Universidad Complutense de Madrid. -- Fernández, Susana, Agustín. -- Poesía y pensamiento en Antonio Colinas, (1967-1988).
http://www.tdx.cat/handle/10803/47440


Universidad Complutense de Madrid.-- Acosta Escareño, Javier. -- Schopenhauer, Nietzsche, Borges y el eterno retorno.
http://www.tdx.cat/handle/10803/47055 

Universitat de València. Departament d'Història de l'Art. -- Ferrer Montoliu, Esther. -- La pintura del mar: Conceptos generales, sensación de infinitud y relaciones con la pintura valenciana de la segunda mitad del siglo XIX.

http://www.tdx.cat/handle/10803/9975
        





 

1 comentari: