Nadal,
és una festa religiosa però també implica una celebració familiar a la taula.
La gastronomia catalana va originar aquest article publicat a Catalan Review,
escrit originalment en francès : "Noël catalan". L’autor el va llegir a la reunió del C.R.I. de
Grenoble-3, abans de Nadal, en presència de Gilbert Durand, Simone Vierne i d’
altres investigadors. Es va publicar en anglès:
Catalan
Christmas : nourishment in catalan literature / Alain Verjat. – [Barcelona] :
North American Catalan Society, 1989. – En: Catalan Review, vol. III, núm. 2,
(december 1989).—P. 151-171.
L’autor
fa conèixer la celebració del Nadal a Catalunya i fa esment d’ algunes imatges,
règims, arquetips o símbols del quadre
de “Clasificación isotòpica de las imágenes”, segons proposta
de Gilbert Durand a “Las estructuras antropológicas
del Imaginario”, FCE, 2005.
BON NADAL 2013 ...
Mare de Déu dels Consellers, Barcelona, 1443-1445.
Obra
de Lluís Dalmau (València ? – Barcelona 1460?).
http://ca.wikipedia.org/wiki/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada